Om mig

Om min utbildning till Tellington TTouch hundcoach (klick). 

...ja - vem är jag? 

Jag heter Ulrike, yes med e på slutet inget a och just det lilla e-et i slutet av mitt namn avslöjar redan att jag inte är svensk. Vilket även kan förklara eventuella stavningsfel och knasiga uttryck och formuleringar som du kanske har stött på här på min sida. Jag är tysk och bor i Sverige sedan 2001. Har hittills jobbat som arbetsterapeut vilket jag anser är ett trevligt sätt att tjäna pengar men jag har aldrig brunnit för det. Men nu tar jag mig i kragen och gör någonting med mitt liv som jag verkligen brinner för, som inspirerar mig och gör mig till en mycket lycklig människa - jobbar med djur och djurälskande människor. 

Jag och mina djur 

Jag får tänka efter hur det hela började... Redan som barn hade jag ett stort djurintresse. Jag önskade mig en hund men fick aldrig genom min önskan. Vi hade alltid två lamm som vi tog hem till våren men de slaktades inför vintern. Då fick de ställa upp på skogspromenader och mys-pys. Men det var inga djur man fick ta in i huset! Sen skaffades några fåglar som jag inte tyckte var något vidare spännande då. Vad skulle man kunna hitta på för roligt med en zebrafink? Men det stannade inte där och så fick jag mitt  lilla marsvin Paula och då satte jag igång min karriär som djurtränare. Paula blev efter lite kämpande så gott som rumsren och kunde därför bo bland oss i köket. Hon höll för det mesta till under köksbänken där hon hade sin gosefilt och sin toa-låda. Lagades mat så kom hon fram och påpekade högljud att hon MÅSTE ha ett smakprov på de där grönsakerna man höll på att hacka. Var det ingen i köket och hon kände sig ensam kom hon lite då och då in i vardagsrummet för att kolla läget. Jag gick korta skogspromenader med Paula vilket gick riktig bra så länge man tog hänsyn till den dåliga synen marsvin har och inte går alltför många dm framför. På kvällarna gick vi in i vårt rum och pratade igenom viktiga, hemliga saker innan hon hoppade in i sin bur själv som jag sen bara behövde stänga. När Paula dog kom nästa marsvin, Anna som levde ett lika fritt liv som Paula hemma hos oss.

Sen plockade jag upp en liten kattbaby som bara var ett par dagar gammal som nån hade dumpat i skogen för att dö. Den morgonen jag hittade henne var jag på väg till skolan. Så vår första dag började med att vi åkte buss till gymnasiet, sen deltog vi i lektionerna och på eftermiddagen tog vi bussen hemåt igen. Jag hade ringt mamma och förvarnat lite - jag bad henne att hämta mig från bussen och sa att jag hade nån med mig hem idag. (jag råkade glömma att säga att det var en katt och ingen människa jag hade med mig hem) Det blev lite diskussioner innan mina föräldrar insåg att Ulrike kommer inte att ge sig. Så blev hela huset med katt.

När jag flyttade hemifrån skaffade en gång hund nästan på en gång. Jag kände mig redo för det, hade läst några böcker om hunduppfostran och varit hundvakt. Detta var för 16 år sen och min första hund Tina lever kvar i mina minnen och i mitt  hjärta. Hon var en otroligt tålmodig och konsekvent lärare. Nu finns Nagua i mitt liv, en pyreneéhunds kille som är en utmaning, han har uppfunnit ordet tålamod och envishet. En helt fantastisk lärare till mig - men han gör mig gråhårig! Förutom honom så har jag en liten sambo till som heter Isis och är en katt. Hon har följt med mig sen tysklandstiden och sidan räcker inte till om jag ska skriva upp alla otroliga minnen jag har tillsammans med henne.

Förutom djuren du redan läst om så finns fem underbara killar till som har en plats i mitt hjärta. Dessa killar är lamadjur som jag bodde ihop med i Dalarna. Mysiga djur, alltid nyfikna och kom gärna in i huset och kollade läget. Varje gång helt förvånade över vilka konstiga grejor jag hade i min ”stall”. Badrummet med speglarna var alltid värt ett besök, eller fönstren där man gärna poserade för de andra killarna som stod på andra sidan fönstret. Men allt det där är en annan historia. Den som vill veta mer hänvisar jag till min andra sida som handlar om lamor och den verksamhet jag pysslade med. www.dalallama.n.nu 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)