Kurser

Tellington TTouch för hundar

6 gånger   max 6 deltagare

Tellington TTouch är ett mjukt och respektfullt sätt att arbeta med djur för att hjälpa dem att övervinna problembeteende, förbättre förmågan att anpassa sig till nya situationer eller optimera hälsan och välbefinnande. Du kommer lära dig några enkla TTouches och hur du kan använda det i din vardag. Vi jobbar även med en upplevelsebana där vi har fokus på att skapa medvetna rörelser för hunden och förbättra kroppskontrollen och stärka självförtroendet.

OBS! Under kursen kommer DU lära dig TTouch som du testar på din hund och på andra deltagare. Sedan fortsätter du öva på det hemma. Kursen är ingen "aktiveringskurs" för din hund!

Pris: 700 kr

 

 

/120216-225-2.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Klicker - enkel metod, stora möjligheter

gör interaktionen med människan mer lönsam...

Klick & TTouch för katter

5 gånger 

Klicker - en enkel metod med stora möjligheter som gör interaktionen med människan mer lönsam. Lär din katt t ex ”sitt”, ”high five”, ”snurra runt” eller varför inte ”spela piano”? Du lär dig hur man snabb och enkelt lär in beteende med hjälp av klicker. Det krävs varken förkunskaper hos dig eller att du har en supersmart ”cirkuskatt”. Kattens ålder spelar ingen roll (min katt var 11 år när jag började) bara att den tar mat/godis från dig.

Med Tellington Touches vidrör du din katt på ett nytt och effektivt sätt. Cirkelrunda och strykande beröringar är nyckeln till en innerlig relation, intensiv välbefinnande och stabil hälsa. Tekniken är lätt att lära sig och passar även bra till katter som helst undvika att kela. OBS! Du lär dig tekniken och vi tränar på varandra, du fortsätter sedan på hemmaplan med din katt.

Pris: 600 kr

 

/20131116-144605.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klick & TTouch för kanin/marsvin

Barn och ungdomar

Lär din älskling t ex ”stå på bakben”, ”snurra runt” eller komma till dig när du ropar. Du lär dig hur man enkelt lär in beteende med hjälp av klicker. Djurets ålder spelar ingen roll bara att den tar mat/godis ur din hand. Dessutom lär du dig några element ur TTellington TTouch metoden. Ett sätt där man jobbar med mjuk och respektfull beröring för attminska stress samt och stärka banden mellan dig och ditt djur.

3 gånger

Pris: 400 kr 

Anmäl intresse!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

workshops

Tellington TTouch för hundar - INTENSIVDAG 

Vi starta ”resan” och börjar med våra händer och ögon utforska hunden kropp. Därefter lär du dig att utföra dom mycket avslappnande TTouches och så kallat kroppsarbete och hur du kan använd dig av det i din vardag. Sedan får hundarna bli lite mer aktiva när vi börja med ett nytt kapitel ut Tellington metoden: markarbete. Här bjuder vi hunden på en upplevelsebana där vi ger individen möjlighet att samla nya erfarenheter. Resan fortsätter med sista men inte minst viktiga kapitel: Tellington TTouch hjälpmedel. Så använder vi t ex kroppsbandager som du får uppleva själv hur det känns innan vi provar på hundarna. 

Pris: 1 200 kr

max 6 deltagare

Anmäl intresse!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I andra änden av kopplet

Hundar som drar i koppel Under kursen kommer du få en förståelse varför hunden drar och hur du kan bemöta det. Vi pratar om hur kroppshållning och beteende är kopplat till varandra och göra praktiska övningar där du får känna efter själv. För att du ska få ut maximalt av kursen genomförs dagen utan hund. Det du lär dig under dagen tränar du sedan hemma i stressfri miljö.

Pris: 600 kr

Tid: en förmiddag eller en eftermiddag

max 10 deltagare

Anmäl intresse!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I andra änden av kopplet - SPECIAL

Du deltar i workshoppen och får sedan 2 individuella uppföljningsmöten där vi jobbar med finslipning, allt som just du och din hund behöver för att uppnå ditt mål: en avslappnad promenad med din hund i ett slack koppel.

Pris: 1 400 kr  (workshop + 2 ggr uppföljningsmöte)

OBS! "I andra änden av kopplet - SPECIAL" går inte att lägga till efter man har deltagit i workshoppen. Självklart får man boka mig för uppföljning och vidare hjälp men då gäller 500 kr/h. (du sparar 200 kr vid SPECIALEN)

Anmäl intresse!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rädsla vid åska och smällare/fyrverkeri 

Du kan hjälpa din hund! 

En workshop som är uppdelat på 2 tillfälle. Första mötet (ca 2h) utan hund där vi bara går genom teoretisk kunskap. Du får höra viktig fakta om stress och hur du kan motverka det genom t ex: fodertillsatser, diverse lugnande medel, olika träningsmöjligheter samt hur du kan anpassa hundens omgivning

Vid andra tillfället (ca 2h) är hundarna med och vi går lite närmare in på Tellington TTouch metoden ytterligare ett verktyg som du kan använda dig av för att hjälpa din hund. Du lär dig några enkla tekniker som hjälper din hund och dig(!) att slappna av och minska stress. 

Pris: 600 kr 

max 6 deltagare

Anmäl intresse!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)